GK4 Kart Series 2021

GK4 2021

De GK4 is een initiatief van AKRT (B) en Cpoint (NL). De GK4 en BEKC worden officieel onder auspiciën van de KNAF verreden. De GK4 en BEKC zijn KNAF kampioenschappen karting op clubniveau.

De GK4 staat als een huis, dat is een constatering die we wel kunnen maken. Het lijkt nog maar zo kort geleden, die eerste geweldige racedag elf jaar geleden op Francorchamps waar we met 28! deelnemers aan de start stonden. Deelnemers die net als wij een andere, meer persoonlijke manier van organiseren voorstonden. In de seizoenen daarna hebben de deelnemers kleur gegeven aan karting, hebben ze laten zien dat tijden van fun, lol en elkaar ondersteunen, niet tot het verleden behoorden, maar realiteit zijn. Daar blijft het ons ook in 2021 om te doen. Ervoor zorgen dat u een goede en plezierige tijd beleeft in karting.

kart motor voor GK4

Jaarlijks maken we samen met de grote groep geweldige deelnemers de GK4 interessanter. Van meet af aan hebben we taboes doorbroken. Zo hebben we in eerste instantie de 2-takt en 4-takt klassen samengebracht in een enkel evenement. Vervolgens hebben we gedurende de laatste seizoenen de GK4 nog interessanter gemaakt, wat resulteerde in de huidige GK4 klassen Honda Cadet(+Rookie) Mini Parilla(+Rookie), IAME X30 Junior, IAME X30 Junior Nationaal, Senior Nationaal (Rotax Max en IAME X30), IAME X30 Senior(+Rookie), Open Schakel (KZ2 – KZ2+ (Master) – X30 Super Shifter – X30 Super Shifter Master) en Formula Honda 9PK (Junior, Senior, Ladies). Initiatieven die driftig navolging krijgen, zodat de GK4 via “copy-paste” model staat voor diverse kampioenschappen.

In de BEKC Endurance Karting 4Teams blijven de IAME X30 Senior, Rotax Max Senior, IAME X30 Junior, Rotax Max Junior en Wankel Junior toegelaten.

GK4 KALENDER 2021