okt
2
za
BEKC – race 4 – Karting des Fagnes – Mariembourg @ Karting des Fagnes - Mariembourg
okt 2 @ 8:00 am
BEKC - race 4 - Karting des Fagnes - Mariembourg @ Karting des Fagnes - Mariembourg | Couvin | Waals Gewest | België

BEKC 2021

De GK4 Kart Series (GK4) is een Belgisch-Nederlands initiatief van AKRT (B) en Cpoint (NL) en is het officieel KNAF Nederlands-Belgisch Club Kampioenschap karting. De GK4 is dankzij u uitgegroeid tot HET kartkampioenschap in onze landen en staat model voor diverse organisaties. Er is geen ruimte voor tuning, motorcontroles zijn streng, verzegeling is een must. Onderdeel van de GK4 is de BEKC, het Nederlands-Belgisch Kampioenschap Endurance Karting voor Teams (1-3 personen), een serie van vijf 2-uurs en één 3-uursraces.

De GK4 en BEKC worden los van elkaar verreden, met één gemeenschappelijke race, de laatste seizoens race, de Grande Finale die traditiegetrouw in Genk wordt georganiseerd. Er is gekozen voor de betere kartbanen in België en Nederland, zodat we onze deelnemers datgene kunnen bieden dat ons voor ogen staat. Budgettair verantwoord racen op topbanen.

Online inschrijven

 

okt
30
za
GK4 – Race 5 – Mariembourg @ Karting des Fagnes
okt 30 – okt 31 hele dag
GK4 - Race 5 - Mariembourg @ Karting des Fagnes | Couvin | Waals Gewest | België

GK4 Kart Series – Belgisch-Nederlands Kart Kampioenschap

De GK4 is een initiatief van AKRT (B) en Cpoint (NL). De GK4 en BEKC worden officieel onder auspiciën van de KNAF verreden. De GK4 en BEKC zijn KNAF kampioenschappen karting op clubniveau.

De GK4 staat als een huis, dat is een constatering die we wel kunnen maken. Het lijkt nog maar zo kort geleden, die eerste geweldige racedag elf jaar geleden op Francorchamps waar we met 28! deelnemers aan de start stonden. Deelnemers die net als wij een andere, meer persoonlijke manier van organiseren voorstonden. In de seizoenen daarna hebben de deelnemers kleur gegeven aan karting, hebben ze laten zien dat tijden van fun, lol en elkaar ondersteunen, niet tot het verleden behoorden, maar realiteit zijn. Daar blijft het ons ook in 2021 om te doen. Ervoor zorgen dat u een goede en plezierige tijd beleeft in karting.
Jaarlijks maken we samen met de grote groep geweldige deelnemers de GK4 interessanter. Van meet af aan hebben we taboes doorbroken. Zo hebben we in eerste instantie de 2-takt en 4-takt klassen samengebracht in een enkel evenement. Vervolgens hebben we gedurende de laatste seizoenen de GK4 nog interessanter gemaakt, wat resulteerde in de huidige GK4 klassen Honda Cadet(+Rookie) Mini Parilla(+Rookie), IAME X30 Junior, IAME X30 Junior Nationaal, Senior Nationaal (Rotax Max en IAME X30), IAME X30 Senior(+Rookie), Open Schakel (KZ2 – KZ2+ (Master) – X30 Super Shifter – X30 Super Shifter Master) en Formula Honda 9PK (Junior, Senior, Ladies). Initiatieven die driftig navolging krijgen, zodat de GK4 via “copy-paste” model staat voor diverse kampioenschappen.

In de BEKC Endurance Karting 4Teams blijven de IAME X30 Senior, Rotax Max Senior, IAME X30 Junior, Rotax Max Junior en Wankel Junior toegelaten.

Waarom GK4

In het algemeen zag – en zie je nog steeds – dat in karting de kosten zodanig hoog opliepen dat een grote groep beginnende rijders al snel teleurgesteld afhaakte, terwijl dat niet hoeft. De sport kreeg mede daardoor een elitair karakter en dat kon in onze optiek niet de bedoeling zijn. We hebben de sport teruggebracht naar de basis  en voor veel mensen bereikbaar gemaakt.

De kartsport dreigt in onze optiek nog steeds aan tuning – met de daarmee gepaard gaande hoge kosten – onderdoor te gaan. Daarom hebben we vanaf het begin gekozen voor het tegengaan van vrije tuning en werken met verzegelde motoren. Een initiatief dat door een grote groep importeurs, dealers, teams en vooral ook de deelnemers wordt gedragen.

Voor de GK4 ondersteunende Servicepunten verwijzen we u graag naar het overzicht dat als download die is geplaatst op de GK4 site. Zij zullen u graag van advies dienen.

Doel GK4

De GK4 heeft als doel, tegen relatief lage kosten competitieve races te organiseren binnen een gemoedelijke clubsfeer. Spanning, sportiviteit en vooral plezier zijn prioriteiten. De GK4 richt zich niet alleen op de gevestigde orde, de “professionals”, maar ook en vooral op de beginnende rijders die in de GK4 de nodige ervaring en contacten in een sfeervolle omgeving op kunnen doen. Zoals we al vaak hoorden: “een topsfeer van tien jaar geleden, gecombineerd met een professionele opzet anno nu.” De GK4 is in een relatief korte periode uitgegroeid tot het grootste kartevenement dat onze landen te bieden hebben, met “voor ieder wat wils”.

De strak georganiseerde raceweekeinden zijn zo geworden zoals we racen voorstaan; ongedwongen, ongecompliceerd, budgettair verantwoord, met daarbij een unieke sfeer die gekenmerkt wordt door het GK4 familiegevoel dat een belangrijke rol speelt. Een resultaat waarop we erg trots zijn en dat we dankzij u, onze deelnemers, hebben weten te realiseren.

Slechten van taboes

De karting staat niet stil. We hebben het bestaande taboe van gescheiden klassen/motormerken doorbroken en hebben gecombineerde klassen in ons wedstrijdprogramma opgenomen. Dit past in de vooruitstrevendheid die we als organisatie voorstaan. We zijn leidend in ontwikkeling en zijn in staat snel te schakelen. Vanaf de mini’s tot de senioren heb je nu binnen een enkel kampioenschap ruime mogelijkheden om je individuele route voor de toekomst te bepalen.

Uitgangspunten

 • Budgetbewaking, gelijkwaardigheid, elkaar ondersteunen, sfeer.
 • Verzegelde motoren, waardoor je voor een goed resultaat niet meer mee hoeft te gaan in de “vrije tuningsrace” met bijkomende kosten.
 • We huren de baan ook op zaterdag, zodat we alleen met onze deelnemers trainen onder onze eigen omstandigheden, dus met de baanploeg op de baan.
 • Gedegen controles tijdens en na wedstrijden.
 • Een doordacht systeem voor kwalificatie, races, puntentelling, waardoor je altijd zicht houdt op een naar omstandigheden maximaal resultaat.

Resultaat is dat in de GK4 maximaal gelijkwaardig en geloofwaardig wordt geracet. We durven te stellen dat we hierin uniek zijn in de kartsport.

Leeftijden extra bepaling; deelname is mogelijk voor personen die in het van toepassing zijnde seizoen de voor de gewenste klasse geldende minimumleeftijd bereiken. De organisatie kan hierop dispensatie verlenen.

Banen 2021

De kalender 2021 bestaat uit zes wedstrijden op de mooiste banen in België en Nederland;

 • Karting Genk (B) (2x)
 • Karting Spa-Francorchamps (B) (1x)
 • Karting des Fagnes Mariembourg (B) (2x)
 • Raceway Venray (NL) (1x)

Veiligheid

We zijn trots op onze zelfstandig opererende professionele baanploeg met leden die uit de racesport afkomstig zijn, die specifiek en doelgericht wordt aangestuurd en die er iedere race gewoon weer vol enthousiasme voor u staat!

GK4-BEKC Endurance Karting 4Teams

De BEKC is het officieel Nederlands-Belgisch Club Kampioenschap endurance karting voor teams. Vijf eendaagse evenementen met hoofdprogramma de 2-uurs races op top banen in de geweldige atmosfeer die de BEKC zo kenmerkt. Trainen, kwalificeren en racen op een enkele dag.
Met natuurlijk de seizoen afsluiter, de ondertussen vermaarde GK4 Grande Finale bij kunstlicht in Genk.

GK4 Formula Honda 9PK

De prachtige klasse Formula Honda 9PK is een eendaags evenement voor Junior en Senior rijders, budgetvriendelijk via lage inschrijfbedragen en lage kosten voor onderhoud, O.a. door de verzegelde Honda motoren komt het op u en uw kind aan en niet op de getunede motor. De klasse krijgt in 2021 een update in de vorm van twee “klassen” in één enkele competitie, met in totaal maar liefst negen wedstrijden:

 1. Zes Endurance races in de vorm van het beproefde concept met trainingen en een 1-uursraces op de zaterdagen van de GK4 weekenden;
 2. Drie Sprintraces in de vorm van een training, kwalificatie, twee selectieheats en een finale op de zondagen van de NK weekeinden.

Hierdoor bieden we u een geweldige kalender met het beste van twee werelden op de mooiste kartbanen.
De negen wedstrijden zullen deel uitmaken van het Totaal Klassement GK4 Formula Honda 9PK 2021.
Daarnaast bieden we u de volgende Subklassementen:

 • Subklassement Formula Honda 9PK E    (Endurance)
 • Subklassement Formula Honda 9PK E Junior
 • Subklassement Formula Honda 9PK E Senior
 • Subklassement Formula Honda 9PK S    (Sprint)
 • Subklassement Formula Honda 9PK S Junior
 • Subklassement Formula Honda 9PK S Senior
 • Subklassement Formula Honda 9PK Ladies

Zoals u ziet een heel scala aan uitdagende klassementen – met een Totaal Klassement en afzonderlijke klassementen voor de Endurance 1-uurs- en de Sprintwedstrijden – en waarvoor telkens voor ieder klassement aan de top-drie een mooie trofee wordt uitgereikt.

Uitgangspunten

 • Basic Racing, met zo standaard mogelijk materiaal. De rijders maken het verschil.
 • Racen tegen zo laag mogelijke basiskosten op een zo gelijkwaardig mogelijk niveau.

Dit realiseren we door

 • Relatief lage inschrijfbedragen.  Zie het Sportief Reglement voor nadere bijzonderheden;
 • Een clublicentie, waarmee zowel in de GK4 als BEKC (en ook IAME SERIES NETHERLANDS/NK IAME) kan worden deelgenomen.
 • Banden worden geleverd tegen actuele prijzen;
 • We huren de baan de hele zaterdag, zodat we alleen met onze deelnemers trainen onder onze eigen omstandigheden, met de baanploeg op de baan;
 • Gedegen controles tijdens en na wedstrijden. Resultaat is dat in de GK4 en BEKC maximaal gelijkwaardig en geloofwaardig wordt geracet.

Reservering races

U kunt voor de races inschrijven via onderstaande links:

Honda Cadet
Mini Parilla
IAME X30 Junior
Junior Nationaal
IAME X30 Senior
Senior Nationaal (Rotax Max en X30 Senior)
Open Schakel
Formula Honda 9 PK

nov
13
za
GK4 – Race 6 – Genk @ Karting Genk
nov 13 – nov 14 hele dag
GK4 - Race 6 - Genk @ Karting Genk | Genk | Vlaanderen | België

GK4 Kart Series – Belgisch-Nederlands Kart Kampioenschap

De GK4 is een initiatief van AKRT (B) en Cpoint (NL). De GK4 en BEKC worden officieel onder auspiciën van de KNAF verreden. De GK4 en BEKC zijn KNAF kampioenschappen karting op clubniveau.

De GK4 staat als een huis, dat is een constatering die we wel kunnen maken. Het lijkt nog maar zo kort geleden, die eerste geweldige racedag elf jaar geleden op Francorchamps waar we met 28! deelnemers aan de start stonden. Deelnemers die net als wij een andere, meer persoonlijke manier van organiseren voorstonden. In de seizoenen daarna hebben de deelnemers kleur gegeven aan karting, hebben ze laten zien dat tijden van fun, lol en elkaar ondersteunen, niet tot het verleden behoorden, maar realiteit zijn. Daar blijft het ons ook in 2021 om te doen. Ervoor zorgen dat u een goede en plezierige tijd beleeft in karting.
Jaarlijks maken we samen met de grote groep geweldige deelnemers de GK4 interessanter. Van meet af aan hebben we taboes doorbroken. Zo hebben we in eerste instantie de 2-takt en 4-takt klassen samengebracht in een enkel evenement. Vervolgens hebben we gedurende de laatste seizoenen de GK4 nog interessanter gemaakt, wat resulteerde in de huidige GK4 klassen Honda Cadet(+Rookie) Mini Parilla(+Rookie), IAME X30 Junior, IAME X30 Junior Nationaal, Senior Nationaal (Rotax Max en IAME X30), IAME X30 Senior(+Rookie), Open Schakel (KZ2 – KZ2+ (Master) – X30 Super Shifter – X30 Super Shifter Master) en Formula Honda 9PK (Junior, Senior, Ladies). Initiatieven die driftig navolging krijgen, zodat de GK4 via “copy-paste” model staat voor diverse kampioenschappen.

In de BEKC Endurance Karting 4Teams blijven de IAME X30 Senior, Rotax Max Senior, IAME X30 Junior, Rotax Max Junior en Wankel Junior toegelaten.

Waarom GK4

In het algemeen zag – en zie je nog steeds – dat in karting de kosten zodanig hoog opliepen dat een grote groep beginnende rijders al snel teleurgesteld afhaakte, terwijl dat niet hoeft. De sport kreeg mede daardoor een elitair karakter en dat kon in onze optiek niet de bedoeling zijn. We hebben de sport teruggebracht naar de basis  en voor veel mensen bereikbaar gemaakt.

De kartsport dreigt in onze optiek nog steeds aan tuning – met de daarmee gepaard gaande hoge kosten – onderdoor te gaan. Daarom hebben we vanaf het begin gekozen voor het tegengaan van vrije tuning en werken met verzegelde motoren. Een initiatief dat door een grote groep importeurs, dealers, teams en vooral ook de deelnemers wordt gedragen.

Voor de GK4 ondersteunende Servicepunten verwijzen we u graag naar het overzicht dat als download die is geplaatst op de GK4 site. Zij zullen u graag van advies dienen.

Doel GK4

De GK4 heeft als doel, tegen relatief lage kosten competitieve races te organiseren binnen een gemoedelijke clubsfeer. Spanning, sportiviteit en vooral plezier zijn prioriteiten. De GK4 richt zich niet alleen op de gevestigde orde, de “professionals”, maar ook en vooral op de beginnende rijders die in de GK4 de nodige ervaring en contacten in een sfeervolle omgeving op kunnen doen. Zoals we al vaak hoorden: “een topsfeer van tien jaar geleden, gecombineerd met een professionele opzet anno nu.” De GK4 is in een relatief korte periode uitgegroeid tot het grootste kartevenement dat onze landen te bieden hebben, met “voor ieder wat wils”.

De strak georganiseerde raceweekeinden zijn zo geworden zoals we racen voorstaan; ongedwongen, ongecompliceerd, budgettair verantwoord, met daarbij een unieke sfeer die gekenmerkt wordt door het GK4 familiegevoel dat een belangrijke rol speelt. Een resultaat waarop we erg trots zijn en dat we dankzij u, onze deelnemers, hebben weten te realiseren.

Slechten van taboes

De karting staat niet stil. We hebben het bestaande taboe van gescheiden klassen/motormerken doorbroken en hebben gecombineerde klassen in ons wedstrijdprogramma opgenomen. Dit past in de vooruitstrevendheid die we als organisatie voorstaan. We zijn leidend in ontwikkeling en zijn in staat snel te schakelen. Vanaf de mini’s tot de senioren heb je nu binnen een enkel kampioenschap ruime mogelijkheden om je individuele route voor de toekomst te bepalen.

Uitgangspunten

 • Budgetbewaking, gelijkwaardigheid, elkaar ondersteunen, sfeer.
 • Verzegelde motoren, waardoor je voor een goed resultaat niet meer mee hoeft te gaan in de “vrije tuningsrace” met bijkomende kosten.
 • We huren de baan ook op zaterdag, zodat we alleen met onze deelnemers trainen onder onze eigen omstandigheden, dus met de baanploeg op de baan.
 • Gedegen controles tijdens en na wedstrijden.
 • Een doordacht systeem voor kwalificatie, races, puntentelling, waardoor je altijd zicht houdt op een naar omstandigheden maximaal resultaat.

Resultaat is dat in de GK4 maximaal gelijkwaardig en geloofwaardig wordt geracet. We durven te stellen dat we hierin uniek zijn in de kartsport.

Leeftijden extra bepaling; deelname is mogelijk voor personen die in het van toepassing zijnde seizoen de voor de gewenste klasse geldende minimumleeftijd bereiken. De organisatie kan hierop dispensatie verlenen.

Banen 2021

De kalender 2021 bestaat uit zes wedstrijden op de mooiste banen in België en Nederland;

 • Karting Genk (B) (2x)
 • Karting Spa-Francorchamps (B) (1x)
 • Karting des Fagnes Mariembourg (B) (2x)
 • Raceway Venray (NL) (1x)

Veiligheid

We zijn trots op onze zelfstandig opererende professionele baanploeg met leden die uit de racesport afkomstig zijn, die specifiek en doelgericht wordt aangestuurd en die er iedere race gewoon weer vol enthousiasme voor u staat!

GK4-BEKC Endurance Karting 4Teams

De BEKC is het officieel Nederlands-Belgisch Club Kampioenschap endurance karting voor teams. Vijf eendaagse evenementen met hoofdprogramma de 2-uurs races op top banen in de geweldige atmosfeer die de BEKC zo kenmerkt. Trainen, kwalificeren en racen op een enkele dag.
Met natuurlijk de seizoen afsluiter, de ondertussen vermaarde GK4 Grande Finale bij kunstlicht in Genk.

GK4 Formula Honda 9PK

De prachtige klasse Formula Honda 9PK is een eendaags evenement voor Junior en Senior rijders, budgetvriendelijk via lage inschrijfbedragen en lage kosten voor onderhoud, O.a. door de verzegelde Honda motoren komt het op u en uw kind aan en niet op de getunede motor. De klasse krijgt in 2021 een update in de vorm van twee “klassen” in één enkele competitie, met in totaal maar liefst negen wedstrijden:

 1. Zes Endurance races in de vorm van het beproefde concept met trainingen en een 1-uursraces op de zaterdagen van de GK4 weekenden;
 2. Drie Sprintraces in de vorm van een training, kwalificatie, twee selectieheats en een finale op de zondagen van de NK weekeinden.

Hierdoor bieden we u een geweldige kalender met het beste van twee werelden op de mooiste kartbanen.
De negen wedstrijden zullen deel uitmaken van het Totaal Klassement GK4 Formula Honda 9PK 2021.
Daarnaast bieden we u de volgende Subklassementen:

 • Subklassement Formula Honda 9PK E    (Endurance)
 • Subklassement Formula Honda 9PK E Junior
 • Subklassement Formula Honda 9PK E Senior
 • Subklassement Formula Honda 9PK S    (Sprint)
 • Subklassement Formula Honda 9PK S Junior
 • Subklassement Formula Honda 9PK S Senior
 • Subklassement Formula Honda 9PK Ladies

Zoals u ziet een heel scala aan uitdagende klassementen – met een Totaal Klassement en afzonderlijke klassementen voor de Endurance 1-uurs- en de Sprintwedstrijden – en waarvoor telkens voor ieder klassement aan de top-drie een mooie trofee wordt uitgereikt.

Uitgangspunten

 • Basic Racing, met zo standaard mogelijk materiaal. De rijders maken het verschil.
 • Racen tegen zo laag mogelijke basiskosten op een zo gelijkwaardig mogelijk niveau.

Dit realiseren we door

 • Relatief lage inschrijfbedragen.  Zie het Sportief Reglement voor nadere bijzonderheden;
 • Een clublicentie, waarmee zowel in de GK4 als BEKC (en ook IAME SERIES NETHERLANDS/NK IAME) kan worden deelgenomen.
 • Banden worden geleverd tegen actuele prijzen;
 • We huren de baan de hele zaterdag, zodat we alleen met onze deelnemers trainen onder onze eigen omstandigheden, met de baanploeg op de baan;
 • Gedegen controles tijdens en na wedstrijden. Resultaat is dat in de GK4 en BEKC maximaal gelijkwaardig en geloofwaardig wordt geracet.

Reservering races

U kunt voor de races inschrijven via onderstaande links:

Honda Cadet
Mini Parilla
IAME X30 Junior
Junior Nationaal
IAME X30 Senior
Senior Nationaal (Rotax Max en X30 Senior)
Open Schakel
Formula Honda 9 PK

BEKC – race 5 – Karting Genk @ Karting Genk
nov 13 @ 8:00 am
BEKC - race 5 - Karting Genk @ Karting Genk | Genk | Vlaanderen | België

BEKC 2021

De GK4 Kart Series (GK4) is een Belgisch-Nederlands initiatief van AKRT (B) en Cpoint (NL) en is het officieel KNAF Nederlands-Belgisch Club Kampioenschap karting. De GK4 is dankzij u uitgegroeid tot HET kartkampioenschap in onze landen en staat model voor diverse organisaties. Er is geen ruimte voor tuning, motorcontroles zijn streng, verzegeling is een must. Onderdeel van de GK4 is de BEKC, het Nederlands-Belgisch Kampioenschap Endurance Karting voor Teams (1-3 personen), een serie van vijf 2-uurs en één 3-uursraces.

De GK4 en BEKC worden los van elkaar verreden, met één gemeenschappelijke race, de laatste seizoens race, de Grande Finale die traditiegetrouw in Genk wordt georganiseerd. Er is gekozen voor de betere kartbanen in België en Nederland, zodat we onze deelnemers datgene kunnen bieden dat ons voor ogen staat. Budgettair verantwoord racen op topbanen.

Online inschrijven